White Gazpacho
By Executive Chef Juliana Oliveira
The zingy flavors in this super-healthy take on the classic chilled springtime soup are sure to impress your guests. Serves 4.
• 4 slices whole bread, lightly toasted
• ½ cup pine nuts
• ½ cup slivered or sliced almonds (no skins)
• 3 cloves garlic
• ½ c olive oil, extra virgin
• 2 cups vegetable stock
• 3 Tbsp sherry vinegar
• 1 ½ cups white/green grapes, organic
• Salt and Pepper to taste
•
1. Soak bread in vegetable stock, drain and reserve bread and stock.
2. In a blender, puree grapes, nuts and garlic until smooth.
3. Add soaked bread and vinegar.
4. Reduce blender speed to low, and add oil gradually.
5. Adjust consistency with remaining vegetable stock, if desired.
6. Season to taste with salt and pepper.
7. Chill for at least an hour, but preferably overnight.
8. Serve in shallow bowls.
Gazpacho Blanco
Por Chef Juliana Oliveira
El sabor tan especial de ésta saludable receta va a causar una excelente impresión a quien quiera que la ofrezcas. Rinde para 4.
4 rebanadas de pan integral ligeramente tostado
¼ taza de piñones
½ taza de almendras fileteadas sin piel
3 dientes de ajo
½ taza de aceite de olivo extra virgen
2 tazas de caldo de vegetales
3 cdas. Soperas de vinagre de Sherry o vinagre de vino
1 ½ tazas de uvas verdes orgánicas
sal y pimienta al gusto
1. Remoja el pan en el caldo de vegetales, drena y mantenlos a la mano para después
2. En una licuadora, agrega los piñones, las almendras y las uvas hasta que se forme un puré suave
3. Añade el pan remojado y el vinagre
4. Reduce la velocidad de la licuadora y agrega el aceite poco a poco
5. Ajusta la consistencia con el caldo vegetal que aún tengas si así lo deseas
6. Sazona con la sal y la pimienta
7. Enfría la mezcla por lo menos una hora pero de preferencia toda la noche
8. Sirve en tazones no muy hondos.
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